szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Természetesen itt is az a cél, hogy lelassítsák a koronavírus-járvány terjedését.

A középiskolák és a felsőoktatási intézmények már hétfőn áttértek távoktatásra azokban a lengyelországi járásokban, amelyeket a fertőzöttek magas száma miatt veszélyeztetett, piros övezetnek minősítettek - vagyis az ország területének mintegy felén. Az általános iskolák felső tagozatairól a válságstáb szerdai ülésén döntenek hivatalosan - jelentette be szerdai parlamenti beszédében Mateusz Morawiecki kormányfő.

Elmondta: a kormány a lehetséges legrosszabb forgatókönyvekre készül. "Jöhet a második hullám, jöhet a harmadik, jöhetnek további hullámok", a kormány stratégiája pedig az, hogy megóvják a betegség által leginkább veszélyeztetett időseket, egyúttal úgy alakítsák a társadalmi és a gazdasági életet, hogy az emberek "tanulhassanak, dolgozhassanak, élhessenek, ne zárják be a gazdaságot, és mégis megszakíthassák a Covid-19 terjedésének folyamatát" - magyarázta Morawiecki.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a járványhelyzet miatt az angliai diákok közel felét is hazaküldték a középiskolákból múlt héten. A friss adatok azt mutatják, hogy a koronavírus miatt a diákok 5 százaléka - vagyis körülbelül 400 ezer tanuló - nem jár iskolába. Mindeközben Németországban a tartományi kormányok adatai szerint a tanév kezdetétől az őszi szünetig országos átlagban a tanulók 98 százaléka részt tudott venni az iskolai, tantermi oktatáson, azaz az iskolákat szinte teljesen elkerülte a koronavírus - erről itt írtunk részletesebben.

Becsületrendet ad a francia állam a lefejezett tanárnak

A legmagasabb francia állami kitüntetést, a Becsületrendet adományozza a francia állam annak a francia történelemtanárnak, akit múlt héten meggyilkoltak - jelentette be kedden Jean-Michel Blanquer francia oktatásügyi miniszter.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!