szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már 60 napja tart a Színház- és Filmművészeti Egyetem blokádja. De kik azok a hallgatók, akik az egyetemet védik és milyen belülről egy blokád? A hvg.hu most megmutatja, pontosan kik állnak a blokád mögött.

Miután a kormány új vezetőséget kinevezett ki az egyetem élére és egy általuk már aláírt, korábbra dátumozott, új alapító okirattal és szervezeti és működési szabályzattal érkeztek egy „tárgyalásra”, a hallgatóknak világossá vált: Vidnyánszky Attila által vezetett kuratórium megvont minden lényeges jogkört az eddigi, demokratikusan választott vezetéstől - írja a hvg.hu.

Ami ezután jött azt már mindenki számára isnerr, a szenátus lemondott, a hallgatók pedig az augusztus 31-ére szervezett tüntetés után, az iskolakezdés napjára virradó éjjel közfelkiáltással úgy döntöttek: elfoglalják az egyetemet.

A blokád fenntartásában az egyetem mind a 350 nappali szakos diákja részt vesz, és többen a kb. 80 fős doktori képzésből, sőt az Erasmus-hallgatók is.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy zajlanak a nem ritkán akár 6-7 órás döntéshozó fórumok vagy ki kommunikál a takarítókkal, a portásokkal. Tudni szeretnétek, ki készíti a hallgatók SZFE-s tetoválásait, és hogy született meg a tüntetések legendás dala, akkor mindenkiről olvashattok a hvg.hu SZFE-s arcképcsarnokában.

Összefoglaló cikkünkben elolvashatjátok, hogy mi minden történt, mióta elindult az SZFE-ügy.

A Corvinusosok szolidaritási nyilatkozattal állnak ki az SZFE mellett

A Budapesti Corvinus Egyetem polgárai petíció formájában állnak ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) mellett, és velük együtt követelik az egyetemi autonómia és szabadságjogok védelmét. A petíciót csütörtök reggelig 160-an írták alá.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!