szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az után is, hogy a Fővárosi Törvényszék a héten jogellenesnek nyilvánította a munkabeszüntetésüket, sőt fellebbeznek a döntés ellen.

Ahogy írtunk róla, a Fővárosi Törvényszék első fokon jogellenesnek nyilvánította a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozóinak munkabeszüntetését. A dolgozók, most fellebbezést nyújtottak be.

Legfrissebb közleményükben hangsúlyozzák, álláspontjuk továbbra is az, hogy jogszerű követeléseket fogalmaztak meg. „Bízunk benne, hogy a másodfokon eljáró bíróság – a sztrájkjog eddigi hazai és nemzetközi gyakorlatát szem előtt tartva – számunkra kedvező döntést hoz majd” – tették hozzá.

„Kijelentjük, hogy az SZFE sztrájkoló közösségeként minden lehetséges tájékoztatást megkaptunk a sztrájkról, a sztrájkba lépés minden esetben a sztrájkoló dolgozók önálló döntése volt, ebben a sztrájkbizottság semmilyen nyomást nem gyakorolt ránk. Elutasítjuk továbbá azt, hogy a kinevezett vezetés – az adatvédelmi hatóság ajánlásait és gyakorlatát figyelmen kívül hagyva és a dolgozókban félelmet ébresztve – a sztrájkban részt vevők nevének többszöri kikérésével gyakorol nyomást a sztrájkbizottságra” – áll a közleményben.

Mint írták, az érdemi sztrájktárgyalásokat az SZFE jelenleg kinevezett vezetése szabotálta, két pontjukra vonatkozó ajánlatát az egyetemi közösség egészének tett ultimátum-csomag részeként kezelte és október 7. éjfélkor visszavonta.

A sztrájkolók visszautasítják, hogy az új vezetés közleményeivel, intézkedéseivel szakmai szempontjainkat figyelemebe nem vevő utasításaival újra és újra az SZFE polgárainak megfélemlítésére és megosztására törekszik.

Ilyen, amikor több ezren vonulnak az utcán az SZFE-ért: képgaléria

Tegnap délután a Színház- és Filmművészeti Egyetem szervezésében megemlékezési körmenet indult az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére. Az egyetemen immár 54. napja tart a blokád.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!