szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Rákóczi téri épületet is blokád alá vették a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallagatói. Itt nincsenek irodák, de osztálytermek vannak.

Az ATV Híradójának az egyik hallgató azt mondta: péntek este 6 óra előtt, mielőtt véget ért volna a munkaidő sokan felmentek a Rákóczi úti épületbe, a saját termeiket foglalni, minden teremben legalább két- három ember van, ott töltötték az éjszakát, dolgoztak, zenéltek, próbáltak, és sokat beszélgettek, majd pedig ott aludtak.

Erdős Lili elmondta a híradónak, hogy az újabb foglalásra azért volt szükség, mert azt érezték, veszélyben van az oktatás az által, hogy meghirdették az őszi szünetet. Nem tudták, hogy mi történt volna a tanítással az őszi szünet után, ha most hazamennek. Azt gondolták, hogy akkor van esély arra, folytathassák a tanulást, ha elfoglalják a termeket, és a kulcsok is náluk vannak.

Az őszi szünet október 22-én kezdődik az SZFE-n. Erdős Lili elmondta, hogy szeretnének otthon és máshol is lenni, de még nem tudják mi lesz. Azzal kapcsolatban is nyilatkozott, hogy mi a véleménye arról, hogy Szarka Gábor azt mondta azért is van szükség az őszi szünetre az egyetemen, hogy mindenki megnyugodjon egy kicsit, és beszélgessen a szüleivel. Szerinte ez vicces, de azt is elmondta, sokan dühösek és ez ad energiát nekik.

A járványra hivatkozva kiüríttetik a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületeit

Ma 18 óráig mindenkinek el kell hagynia az egyetem épületeit és a kollégiumot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!