szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Este hat órakor sajtótájékoztatót tartanak a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

Cikkünk folyamatosan frissül

A kollégium lakói birtokvédelemért folyamodtak a helyi jegyzőhöz - mondták el. Az oktatás marad a Szentkirályi és a Vas utcai épületében. A blokádot megerősítették, a hallgatók termenként őrzik az épületet.

A diákok elutasítják az épületek kiürítéséről szóló rendelkezéseket - jelentették be. Az őszi szünetet az eredetileg tervezett időpontban tartják.

Itt nézhetitek az élő közvetítést:

Miután ma a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) polgárai alkotmányjogi panaszt nyújtottak be az Alkotmánybíróságoz, délelőtt Szarka Gábor kancellár levélben üzent a diákoknak és az oktatóknak.  Az egyetem vezetése bejelentette, tanév rendjét szabályozó rektori utasítást módosították, ennek értelmében az egyetem létesítményeit mai nap munkaidő végéig, de legkésőbb 18 óráig valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia.

A diákok erre reagálva ma sajtótájékoztatót tartanak az egyetem elől. Mint írják: "arra szeretnénk kérni mindenkit, aki kiállna az Egyetem mellett, hogy jöjjön ma 17:30-ra az SzFE Vas utcai épülete elé, ahol 18:00-kor sajtótájékoztatót tartanak. Tudjuk, hogy mindenkinek szívügye az SzFE. És nagyon sok mindent tenne. Mégis, amire leginkább szükségük van, az a támogató jelenlétünk. Ez legyen erős és látható! Szóval hozzatok zászlót, molinókat és transzparenseket. Ellenben különösen kérünk mi és az SzFE-sek is mindenkit, hogy bármi is fog történni, fizikailag ne avatkozzon be. Tudják, mit csinálnak, és fel vannak készülve mindenre. Álljunk ki értük!"

A járványra hivatkozva kiüríttetik a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületeit

Ma 18 óráig mindenkinek el kell hagynia az egyetem épületeit és a kollégiumot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!