szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) egyik oktatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a tanköztársaságnak nincsenek képviselői, az ötlet tőle származik.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése a tanköztársaságot magántevékenységnek nyilvánította. Ennek képviselőiként pedig Upor Lászlót és a hallgatókat képviselő Csernai Mihályt nevezték meg. Az SZFE szerdai sajtótájékoztatóján azonban Németh Gábor, az egyetem egyik oktatója Szarka Gábor kancellárnak címezve elmondta:

a tanköztársaságnak nincsenek képviselői. Ötletgazdája van. Hogyha bűnbakot keres, akkor megtalálta: én vagyok az.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a hallgatók október 23-ára újabb megmozdulást szerveznek. 16 órakor indulnak el a műegyetemi rakpartról, "onnan, ahonnan 1956. október 23-án az egyetemisták megmozdultak azért, amiben hittek". A közös séta egészen az Urániáig fog tartani. "Ezzel az ünnepi menettel emlékezzünk meg arról, mi mindent lehet elérni, ha együtt cselekszünk" - tették hozzá.

Fenyegetésekkel kommunikál az új vezetés az SZFE oktatói szerint

Közleményben reagáltak az SZFE oktatói az őket ért vádakra, a vezetés mindeközben újabb eszközökkel igyekszik beszüntetni a sztrájkot és feloldani a blokádot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!