szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár még blokád alatt van a Színház- és Filmművészeti Egyetem épülete, az őszi félév hamarosan elindul. Az egyetemet kérdeztük, mi lesz az órákkal.

Mivel hétfő hajnalban elfoglalták az egyetem átalakítsa ellen tiltakozó hallgatók Színművészeti épületét, felmerült a kérdés, vajon elindulhat-e "hagyományos" formában az őszi szemeszter. Kérdésünkre az SZFE azt mondta:

az oktatás az egyetemen várhatóan terv szerint indul, az oktatók és hallgatók egyaránt elkötelezettek a képzés magas színvonalú folytatásában. A hallgatók és oktatóik között nincs ellentét, a hallgatói követelések nem az oktatás rendjére vagy tartalmára vonatkoznak.

Így az őszi félév a tervek szerint szeptember 7-én indul majd az egyetemen. Ahol idén 84 fő az kezd elsőévesként alapképzésen és mesterképzésen, 18-an pedig a Doktori Iskolában.

Ma a hallgatók sajtótájékoztatón jelentették be, hogy nyitott ajtók mellett szívesen tárgyalnak a kialakult helyzetről. A fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke pedig levélben megbeszélést kezdeményezett Upor Lászlóval. Az egyetem felmondási idejét töltő vezetősége úgy döntött, hogy felelőssége részt venni ezen a találkozón. Upor Lászlót Németh Gábor és Bagossy László kísérik el, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a beszélgetés változatlan visszaidézésre alkalmas módon rögzítésre kerüljön - írja az egyetem közleményében.

Nyitott ajtók mellett tárgyalnának a hallgatók, mától őrséget állítanak az SZFE elé

Tegnap már elmondták a követeléseiket a hallgatók, ma újabb bejelentést tettek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!