szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tegnap már elmondták a követeléseiket a hallgatók, ma újabb bejelentést tettek.

Már a vezetők is nyilatkoztak:

Az SZFE lemondott vezetői szerint az álláspontok nem közeledtek egymáshoz

Az egyetem nemrég lemondott vezetése bejelentette, az álláspontok továbbra sem kerültek közelebb egymáshoz az oktatók és az alapítvány között.

Miutána a diákok hétfő óta az egyetemen vannak és tüntetnek, Vidnyánszky Attila elnök és az általa vezetett kuratórium tagjai azonban még nem jártak a Vas utcai épület közelében. 

Közben kiderült, hogy a fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke levélben megbeszélést kezdeményezett Upor Lászlóval. Az egyetem felmondási idejét töltő vezetősége úgy döntött, hogy felelőssége részt venni ezen a találkozón. Upor Lászlót Németh Gábor és Bagossy László kísérik el, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a beszélgetés változatlan visszaidézésre alkalmas módon rögzítésre kerüljön - írja az egyetem közleményében.

A háromkor kezdődött sajtótájékoztatón az egyetem hallgatói bejelentették, őrséget állítanak, amit két óránként cserélnek.

Újságírói kérdésre az egyetem hallgatói képviselete elmondta, őket hivatalosan nem hívták meg az egyeztetésre. Bár a nem hivatalosan rektorhelyettes elhívta a diákokat, ők azonban azt mondták, nem mennek. A minisztériummal nyitott ajtók mellett azonban szívesen tárgyalnak.

Hozzátették, addig terveznek az egyetem előtt maradni, amíg a követeléseik nem teljesülnek, illetve az autonómiájukat biztosító feltételek nem kerülnek írásba.

Kijelentették azt is, hogy az oktatást nem szeretnék akadályozni. "A saját oktatásuk megszervezése az egyik jelenlegi feladatunk" - mondták.

"Az átalakítás nem járhat az egyetemi függetlenség megszüntetésével"

Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete is kiáll a tiltakozó diákok mellett. Parti Nagy Lajos kezdeményezésére pedig több mint 160 író csatlakozott a tüntetéshez, illetve Alföldi Róbert nyílt levelet írt az egyik kurátornak, a színházi előadások végén pedig a közönség állva tapsolt a diákoknak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!