szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ismét egy érdekes olvasói levél érkezett hozzánk, amire válaszolunk. Kell-e új érettségi, ha egyetemet szeretnétek váltani?

Ha otthagyom az egyetemet és váltani szeretnék, akkor az egy éve szerzett pontjaimmal felvételizhetek vagy muszáj újraérettségizni? Illetve, ha egy év államilag támogatott félév már elment attól még újra mehetek államira?

Ha időközben egyetemet vagy szakot szeretnétek váltani, akkor alapesetben nem kell újraérettségiznetek. Az érettségi nem évül el, ahogy az érettségi pontok sem.

Abban esetben lehet szükség új érettségi vizsgára, ha olyan szakra jelentkeztek, ahol a meglévő vizsgáitokkal nem feleltek meg a felvételi feltételeknek. Ilyenkor előfordulhat, hogy egy-két tantárgyból szükségetek lesz érettségi vizsgára, vagy esetleg szintemelő érettségire.

Mielőtt jelentkeztek egy másik szakra mindenképpen nézzetek utána, hogy milyen tárgyakból számolnak felvételi pontokat és mik a követelmények. Illetve fontos az is, hogy 12 félévig tanulhattok államilag támogatott formában, így ha már eltelt egy félév, vagy egy egész év a 12-ből, akkor az is beleszámít az elhasznált félévekbe, hiába hagyjátok abba az egyetemet.

Bármilyen formában is indul a félév, a kollégiumok szigorítanak

Felkészültek az egyetemi kollégiumok, hogy szeptembertől újra fogadják a hallgatókat - írja a Magyar Nemzet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!