szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még most érdemes kivenni a beadandókhoz, vizsgákhoz szükséges könyveket, az ünnepi időszakban ugyanis a fővárosi és egyetemi könyvtárak nem nyitnak ki vagy több napon zárva tartanak. Itt vannak a információk, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés titeket.

A munkaszüneti napokon, vagyis december 24-től 27-ig, illetve január 1-jén minden könyvtár zárva tart. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár összes tagkönyvtára emellett zárva lesz december 28-án, 29-én és 31-én is. 30-án a szokásos hétfői nyitvatartás szerint látogathatjátok az intézményeket. Az Országos Széchenyi Könyvtár december 24. és január 1. között nem nyit ki.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltárban december 23-án csak a Nagyolvasó tart nyitva 10 és 18 óra között, ezután pedig legközelebb január 2-án mehettek az intézménybe. Az ELTE kari, illetve intézeti könyvtárai is zárva tartanak: ezeknek a listáját itt találjátok.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtára is december 24. és január 1. között lesz zárva, 23-án pedig a Nagyolvasó megváltozott nyitvatartás mellett, 9 és 20 óra között lesz látogatható.

A Budapesti Corvinus Egyetem könyvtárában december 21. és január 1. között lesz a "téli szünet". A vidéki intézmények közül például a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtára december 20-án 8-16-ig tart nyitva, utána pedig január 2-ig tart majd az ünnepi zárvatartás.

Ha inkább online adatbázisokból töltenétek le a szakirodalmakat, ide kattintsatok.

Hamarosan itt a vizsgaidőszak: szuper módszer a szakirodalom feldolgozásához

Sokan szorongva látnak hozzá egy-egy vizsga vagy beadandó előtt a szakirodalom olvasásához, annyira nagynak tűnik a feldolgozandó anyag. Egy olyan technikát mutatunk, amellyel hatékonyan rághatjátok át magatokat a kötelezőkön, könnyebben átláthatjátok az összefüggéseket és egyhamar nem is felejtitek el a tanultakat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.