szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több kötelező könyvet is el kell olvasnotok a közelgő vizsgákhoz? Vagy éppen a szakdolgozat írásához van szükségetek szakirodalomra? Most összegyűjtöttünk néhány ingyenes oldalt és adatbázist, aminek a segítségével még a szobátokból sem kell kimozdulnotok ahhoz, hogy beszerezzétek a kötelezőket.

Scopus

A Scopus feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Ez az adatbázis lehetővé teszi a kutatások nyomon követését, elemzését és megjelenítését. Bár az Elsevier Kiadó 2019. januárjában lekapcsolta a magyarországi Scopus adatbázis hozzáférését, a kutatói profilok és a folyóiratokra vonatkozó mutatók továbbra is kereshetők és megtekinthetőek az adatbázisban.

Project Gutenberg

Ezt az adatbázist a közösség hozta létre, és több mint 54 ezer e-könyvet olvashatunk online, vagy tölthetünk epub, illetve kindle formátumban. A könyvek neves kiadóknál megjelent műveket, és jó minőségű, digitalizált, gondosan korrektúrázott szövegeket tartalmaznak. A gyűjtemény angol, német, francia, olasz és portugál nyelvű dokumentumok elérését is lehetővé teszi, illetve hangoskönyveket is megtalálhatunk az adatbázisban.

ELTE Reader

AZ ELTE Reader ingyenes digitális folyóiratokat, könyveket, újságokat és jegyzeteket tartalmaz. A digitális kiadványok elsősorban tabletekre készültek, de természetesen hagyományos számítógépeken és okostelefonon is olvashatók.

Digitális Tankönyvtár

Ez az adatbázis tankönyveket, szakkönyveket, folyóiratokat tesz elérhetővé digitális formában, ingyenes hozzáféréssel. A Tankönyvtárban különböző tudományágak – például irodalom, orvostudomány, mezőgazdaság, technológia – kiadványai megtalálhatók.

Hamarosan itt a vizsgaidőszak: szuper módszer a szakirodalom feldolgozásához

Sokan szorongva látnak hozzá egy-egy vizsga vagy beadandó előtt a szakirodalom olvasásához, annyira nagynak tűnik a feldolgozandó anyag. Egy olyan technikát mutatunk, amellyel hatékonyan rághatjátok át magatokat a kötelezőkön, könnyebben átláthatjátok az összefüggéseket és egyhamar nem is felejtitek el a tanultakat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.