szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ilyen szabályokat kell betartanotok, ha szeptembertől állami ösztöndíjas képzésen tanultok. Mit kell vallania azoknak, akik hallgatói szerződést írtak alá? Itt vannak a szabályok.

Ha ti is költségtérített képzésen tanultok, akkor tudnotok kell, hogy az állami ösztöndíjas hallgatóknak vállalniuk kell, hogy legfeljebb a képzési idő másfélszeresén belül megszerzik az oklevelet, illetve az ezt követő húsz éven belül hazai munkaviszonyt tartanak fenn legalább annyi ideig, ameddig állami ösztöndíjas hallgatóként tanultak felsőoktatási intézményben.

Abban az esetben, ha a hallgató a fent említett határidőn belül nem szerzitek meg az oklevelet, kötelesek vagytok visszafizetni az állami ösztöndíj összegének felét. Valamint vissza kell fizetni az állami ösztöndíj teljes összegét, ha az oklevél megszerzését követő húsz éven belül nem tartotok fenn az állami ösztöndíjas tanulmányaitokkal megegyező időtartamban hazai munkaviszony.

Kivételes esetekben a hallgató részben vagy egészben mentesülhet a kötelezettségek alól. Ilyen tényezők például a szülés, baleset, tartós betegség, vagy más, önhibán kívüli váratlan okok. Ezekről bővebben itt olvashattok.

Egyetemisták, figyelem! Ezekre az ösztöndíjakra pályázhattok a következő hetekben

Több, a felsőoktatásban tanuló diákoknak szóló ösztöndíj jelentkezési határideje jár le a következő másfél hónapban. Összeszedtük, milyen támogatásokra pályázhattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.