szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fővárosban még mindig jelentős eltérések vannak a belvárosi és a külsőbb kerületek albérlet árai között. Most annak jártunk utána, hogy átlagosan mennyibe kerülnek a lakások a külsőbb kerületekben.

Ha a kollégiumi jelentkezésen túl vagytok, de úgy néz ki, nem az egyetemi koliban fogtok lakni, akkor titeket is fenyeget a szoros határidő. A belső kerületekben a legjobb albérletekre már a felvételi ponthatárok kihirdetése után lecsaptak az egyetemisták. Arról már korábban írtunk, mennyit kell fizetni ezekben a népszerű, egyetemhez közeli kerületekben az albérletekért, most a külsőbb kerületeket néztük meg.

A XI. kerületben egyszobás lakásokat már 120 ezer forintos havidíjtól is találhatnak a szemfülesebbek, de nem ritkák a 200 ezer forintos árak sem. Ha nem okoz számotokra gondot, hogy mással lakjatok, akkor jobban megéri másfél-, kétszobás lakást bérelnetek, ezeknek az ára ugyanis 160-180 ezer forint körül mozog – így fejenként jobban jártok, mintha egyedül bérelnétek egy egyszobás apartmant.

Egyre magasabbak az árak: ennyit kell fizetni az albérletekért a legnépszerűbb fővárosi kerületekben

Budapesten jelentős eltérések figyelhetők meg a belvárosi és a külsőbb kerületek albérlet árai között. Most utána jártunk, hogy átlagosan mennyibe kerül a lakás bérlés a főváros legnépszerűbb területein.

A XXI. kerületben egy- vagy másfélszobás lakás 130 és 150 ezer forintos havi bérletidíj körül van, egy kétszobás lakást pedig átlagosan havi 180 és 200 ezer forint között találhattok. Persze, ha nem zavar benneteket, hogy egy kicsivel többet kell utaznotok a belvárosig, akkor ennél olcsóbban is kaphattok lakásokat a kerület külsőbb részein.

Hasonló a helyezet a XXII. kerületettel is, egy másfél-, kétszobás lakásért 120-150 ezer forint közötti havi bérletidíjat kérhetnek a tulajdonosok. Itt azonban egy nagyobb, többszobás lakás kibérlése is jóval olcsóbb, mint a belső kerületekben.

A város másik felében, a III. kerületben is találhattok olcsó lakásokat. Az átlagárak ebben a kerületben az egyszobás lakások esetében 135-150, a kétszobások esetében 160-200 ezer forint körül vannak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.