szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyetemi kollégiumba készültök szeptembertől? Cikksorozatunk következő részében a vidéki egyetemek kollégiumainak árairól olvashattok. Mutatjuk, hogy milyen kiadással kell számolnotok, ha kollégiumba költöznétek.

Korábban már megnéztük a legnépszerűbb fővárosi egyetemek kollégiumainak árait. Illetve az előző cikkünkben hat várost néztünk meg tüzetesebben. Most újabb hat egyetemi város kollégiumi árait szedtük össze.

Pécs

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói meglehetősen kedvező áron juthatnak kollégiumi férőhelyhez. Egy állami ösztöndíjas hallgató már akár havi 9 320 forintért is szállást találhat. A legtöbbet a Szántó Kollégiumban és a Boszorkány úti Kollégiumban kell fizetni – itt 17 475 forintba kerül egy-egy hónap. Az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók számára is viszonylag olcsón – 12 ezer, illetve 18 ezer forintért – kínálnak szállásokat.

Nyíregyháza

A Nyíregyházi Egyetemen államilag finanszírozott képzésén tanuló diákoknak a kollégiumi díj 12 500-16 ezer forint között mozog, az önköltséges hallgatók pedig 17 ezer, illetve 21 500 forintért lakhatnak kollégiumban.

Veszprém

A Pannon Egyetemen tanuló, állami ösztöndíjas hallgatók a Hotel Magisterben 18 ezer forintért tudnak megszállni a kétágyas szobákban. A kétszer kétágyas szobákban már 16 ezer forintért is kaphatnak férőhelyet. Ugyanebben a kollégiumban az önköltséges hallgatók 29 650 forintért, a kétszer kétágyas szobában pedig 27 650 forintért lakhatnak.

A Központi Kollégiumban valamivel alacsonyabbak az árak – az állami ösztöndíjasoknak havonta 14 500 forintot, az önköltségeseknek 26 150 forintot kell fizetniük. Minden más kollégiumban az előbbiek 12 ezer forintért, az utóbbiak 23 650 forintért tartózkodhatnak. Az első éves, államilag nem támogatott hallgatóknak pedig a Várfok kollégiumban 12 ezer forintba kerül egy hónap.

Ennyiért lakhattok budapesti kollégiumban szeptembertől

Egyetemi kollégiumba készültök szeptembertől? Új cikksorozatunkban utánajárunk, milyen kiadással kell számolnotok, ha kollégiumba költöznétek. A budapesti egyetemek kollégiumainak árairól olvashattok.

Sopron

A soproni kollégiumi árak férőhelytől és szolgáltatásoktól függően 13-22 ezer forint között mozognak. Három- és kétágyas szobákat már 13-15 ezer forintért kaphattok, akik pedig saját vizesblokkal rendelkező apartmanokat szeretnének havi 19 700-22 ezer forinttal számolhatnak.

Kecskemét

A Neumann János Egyetem kollégiumai 16-17 500 forint között kínálnak férőhelyet államilag támogatott hallgatók részére. A költségtérítéses hallgatók 25 ezer forinttal számolhatnak havonta.

Dunaújváros  

A dunaújvárosi kollégiumi árak komfortfokozattól függően változnak. Államilag támogatott hallgatóknak havonta 16 100-16 600 forintot, az önköltséges hallgatóknak 30 100 forintot kell fizetniük.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.