szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

„A CEU a felsőoktatás egyik sikertörténete” – ezt mondta Ron Daniels, a Johns Hopkins Egyetem és a CEU felsőoktatási akkreditációját végző Middle States Commission on Higher Education értékelő bizottságának elnöke, aki kijelentette: a bizottság vizsgálata alapján az intézmény megfelel az akkreditációs feltételeknek és tagsági követelményeknek.

A CEU közleményében azt írja: a nyolcfős bizottság elismerte a CEU elkötelezettségét egy átfogó oktatási program fejlesztése és a tanulásközpontú oktatás iránt, „ez mind hozzájárult ahhoz, hogy 2018-ban a CEU a világ 51-100 legjobb egyeteme között szerepel a QS ranglistáján a történelem, filozófia, politikatudomány, szociálpolitika és szociológia tantárgyakban, és a 200 legjobb között közgazdaságtan és jogtudomány terén”.

Ron Daniels hangsúlyozta, hogy csak a 2017-18-as tanévben közel 7.5 millió eurónyi kutatási támogatást nyertek külső forrásokból. A CEU 2004 óta jogosult európai kutatási támogatásokra, azóta az intézmény 16 projektjét támogatta az Európai Kutatási Tanács (ERC), és több mint 120 külső finanszírozású kutatási együttműködésben vett részt az egyetem.

Daniels méltatta a CEU az alapítása óta eltelt 28 évben elért sikereit a posztgraduális bölcsészet- és társadalomtudományi oktatás és kutatás terén, kijelentette: „a CEU egyenrangú a világ legjobb egyetemeivel”.

A következő lépésben a bizottság tájékoztatja a vizsgálat eredményéről a Middle States Commission on Higher Educationt. Az akkreditációs bizottság döntése júniusban várható.

Egyetemi világrangsor: öt területen is a száz legjobb közé jutott a CEU

Öt tudományterületen is a világ száz legjobbja közé kerültek a CEU programjai a Quacquarelli Symonds (QS) ma nyilvánosságra hozott, képzési területekre lebontott rangsorában.