szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik műszaki képzésen végeztek? Nyilvánosságra hozták a 2017-es diplomás pályakövetési felmérés eredményeit.

diplomáspálya pályakövetési rendszer 2017-es adatai szerint a pályakezdő műszaki képzési területen végzett diplomás havi bruttó átlagjövedelme 300-400 ezer forint között alakul. Azonban a Dunaújvárosi Egyetem végzett hallgatói ennél akár sokkal többet is kereshetnek ezen a területen, ugyani az ő fizetésük átlagban bruttó 450 ezer forint felett van.

©

Az egyik tengelyen a frissdiplomás átlagjövedelmek, a másikon a munkaerőpiacra kilépett végzettek közül diplomás munkát végzők intézményi arányai szerepelnek. Az ábrán összesítve láthatjátok az alapszakos és a mesterképzésen vagy osztatlan mesterképzésen végzett diplomások munkaerőpiaci adatait.

És hogy mik a legnépszerűbb foglalkozások? Az egyik legnépszerűbb frissdiplomás foglalkozás még mindig a gépészmérnök. De sokan választják a villamosmérnök elektronikai mérnök, szoftverfejlesztő vagy építészmérnök szakmát is.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy pontosan mit tanulnak a műszaki szak hallgatói és milyen készségeket kell elsajátítaniuk mielőtt kilépnek a munkaerőpiacra, itt bővebb információkat találhattok.

Itt vannak a fizetési adatok: ennyit keresnek az informatikai képzésen végeztek

Nyilvánosságra hozták a 2017-es diplomás pályakövetési felmérés eredményeit. Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik informatikai képzésen végeztek?