szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik gazdaságtudományi képzésen végeztek? Nyilvánosságra hozták a 2017-es diplomás pályakövetési felmérés eredményeit.

A diplomáspálya pályakövetési rendszer 2017-es adatai szerint a pályakezdő gazdaságtudomány képzési területen végzett diplomás havi bruttó átlagjövedelme 250-300 ezer forint között alakul. Azonban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetemen vagy a Debreceni Egyetemen végzettek még ennél is többet, akár 350-400 ezer forintot is kereshetnek a diplomaszerzés után.

©

Az egyik tengelyen a frissdiplomás átlagjövedelmek, a másikon a munkaerőpiacra kilépett végzettek közül diplomás munkát végzők intézményi arányai szerepelnek. Az ábrán összesítve láthatjátok az alapszakos és a mesterképzésen vagy osztatlan mesterképzésen végzett diplomások munkaerőpiaci adatait.

A legnépszerűbb frissdiplomás foglalkozások között most is ott van a kereskedelmi és számviteli ügyintéző, marketing és PR ügyintéző vagy könyvelő analitikus is.

Több mint 300 ezer forintos fizetést kapnak azok a pályakezdők, akik ezeken a szakokon végeznek

Gazdasági diplomával az sem jár rosszul, akinek nem a startup-alapítás az álma.