szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyetemisták is tüntetnek majd a „rabszolgatörvény” elleni szombati demonstráción, a hallgatók szerint a „törvény a nagyvállalatok érdekeit helyezi a munkavállalók fölé és profittermelő robotokként kezeli őket”.

December 8-ra tüntetést hirdetett a Magyar Szakszervezeti Szövetség a "rabszolgatörvény" ellen: azt szeretnék elérni, hogy a parlament ne fogadja el azt törvényjavaslatot, amelynek értelmében a munkáltatók a mostani 250 helyett a jövőben évi 400 óra rendkívüli munkát is elrendelhetnének.

A demonstrációhoz csatlakozik a Hallgatói Szakszervezet nevű csoport, amely a „felsőoktatásban tanulók új, önszerveződő intézménye, célja elősegíteni a hallgatók érdekképviseletét és autonómiáját, illetve szolidaritást vállalni más társadalmi csoportokkal”.

„Úgy gondoljuk, hogy a felsőoktatáshoz való hozzáférés és a munkavállalók millióinak a helyzete szorosan összefügg” – írják az esemény Facebook-oldalán.

"Aggodalommal fogadtuk e híreket" - nem hívták egyeztetésre a felsőoktatási szakszervezetet

Semmilyen tájékoztatást nem kaptak a minisztériumtól a felsőoktatási intézmények fenntartói struktúrájának átalakításáról - írja a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete.