szerző:
Eduline

37 ezer dolláros, vagyis hétmillió forintos ösztöndíjat lehet nyerni egyetlen Twitter-üzenettel – az iowai egyetem egészen furcsa módszerrel próbálja kiszűrni a legkreatívabb hallgatókat.

Az MBA-ösztöndíjpályázat jelentkezőinek száznegyven karakterben – ez a tweetek maximális hossza – kell válaszolniuk arra a kérdésre, hogy miért ők a legkiemelkedőbb teljesítményű pályázók, és miért gondolják magukról azt, hogy jó szakemberekké válhatnak, írja a Huffington Post.

Egyetlen tweettel hétmillió forintos ösztöndíjat nyerhetnek a hallgatók
©

Az iowai egyetem üzleti képzéseket indító központjának munkatársai azt azért egyértelművé tették, hogy ötletes, kreatív válaszokat várnak. A pályázók Facebookon és Twitteren is üzenhetnek a pályázatokat elbíráló zsűrinek.

“Azt szeretnénk, ha a jelentkezők többet mutatnának magukból. Egy ilyen rövid üzenet sokkal többet árul el valakiről, mint egy hosszú esszé” – mondta Jodi Schafer, a Tippie School of Management’s igazgatója. Mennyire használják a közösségi oldalakat a magyarországi egyetemek és főiskolák? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline