szerző:
Eduline

Programot indít az Állami Számvevőszék (ÁSZ): harminc gyakornokot foglalkoztatnak és készítenek fel a képesítő- és szakvizsgákra.

 
A hároméves számvevő-gyakornoki program a közelmúltban szakirányú diplomát szerzett fiatalok számára lesz elérhető. A program  során olyan, az ellenőrzési munka, elsősorban a közpénzügyek, az államháztartás, a non-profit szféra és a számvitel kérdései iránt érdeklődő, ambiciózus fiatalok jelentkezésére számít az ÁSZ vezetése, akik az elmúlt egy-két évben szerezték meg első diplomájukat. Gazdasági-pénzügyi profilba vágó egyetemi végzettségűek jelentkezését várják, és előnyben részesítik azokat, akik tanulmányaik során közelebbi kapcsolatba kerültek az ellenőrzéssel, vagy rokon szakterületekkel.

A programra eredményesen pályázók lehetőséget kapnak az ellenőrzési tevékenység legfőbb elemeinek megismerésére, továbbá érdemi ellenőrzési feladatok ellátásával szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat. Megszerzett tudásukat ellenőrként a gazdaság és a pénzügyek szinte bármely területén eredményesen hasznosíthatják. A gyakornokként eltöltött számvevőszéki időszak alapot adhat további képesítő- és szakvizsgák megszerzésére.

A gyakornokok "ellenőr asszisztensi" munkakörbe kerülnek, munkájukat kijelölt szakmai mentor segíti. Az elvárt teljesítmények mellett az ÁSZ szakmai gyakorlati időt igazol  egyes képesítő- vagy szakvizsgákhoz. A számvevőszék közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a hathavi próbaidő lehetőséget biztosít a feleknek arra, hogy szabadon dönthessenek a hosszabb távú együttműködésről.

MTI