szerző:
Eduline

Melyik az az állás, amihez elég egy érettségi és 750 ezer forintnak megfelelő fizetést lehet kapni?

©

A Pénzcentrum azt írja, légiutas-kísérőket toborzott Budapesten az Emirates nemzetközi légitársaság. Kiderült, hogy az átlagos havi fizetés 9770 AED (Arab Emirátusi Dirham), ami 750 ezer forintnak felel meg.

Hozzátették, hogy bár a jelentkezésnek ezúttal sem feltétele előképzettség (érettségi is elég), vannak azért kritériumok.

A jelentkezés feltétele a betöltött 21 éves életkor, valamint a 212 cm-es magasság kinyújtott karral, lábujjhegyen állva. A honlapon megadtak minimum magasságot is, ez 160 centiméter, és persze a folyékony angolnyelv-tudás is elengdhetetlen - írják.

340-360 ezer forintot keresnek pályakezdőként azok, akik ezt a szakmát választják

Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik informatikai alapszakot végeztek? Megnéztük a diplomás-pályakövetési felmérés eredményeit. A diplomáspálya-követési rendszer 2017-es adatai szerint a pályakezdő gazdaságinformatikusok átlagfizetése 329 473 forint, míg a mérnökinformatikusok átlagbére ennél több tízezer forinttal magasabb, 362 587 forint. Az informatikai alapszakok közül a programtervező informatikus rendelkezik a legjobb eredményekkel: a pályakezdők átlagbére 364 604 forint.