szerző:
Eduline

Nettó 300 ezer forintot is kereshet egy pályakezdő technical writer, de az IT ügyfélszolgálatosok, a UX szakemberek kezdő fizetése sem sokkal alacsonyabb - írja a hvg.hu.

©

A hvg.hu öt olyan munkakört mutatott be, amelyre néhány hónap alatt felkészülhetnek az informatikában tapasztalatlan dolgozók.

Az „Informatikai fejlesztői karrier start program” például junior programozó pozícióra képez szakembereket 3-4 hónapos tanfolyamokkal. A jelenség nem újdonság, két éve több versenypiaci szereplő is beszállt ebbe, látva a munkaadói és a munkavállalói igényeket. Logikus gondolkodással, kitartással, elhivatottsággal, legalább középszintű angoltudással el lehet helyezkedni négy hónap után, nettó 250-350 ezer forintos fizetésért.

Ingyenes informatikai képzések indulnak: itt lehet regisztrálni

Hol lehet előregisztrálni az államilag támogatott informatikai képzésekre? Milyen szempontok alapján választják ki a leendő hallgatókat? Itt megtaláltok mindent, amit már most tudunk a kurzusokról. Hol lehet előregisztrálni? Ezen az oldalon regisztrálni (itt jelentkezhetnek a program iránt érdeklődő cégek és a kurzusok leendő hallgatói is). A képzés elkezdéséhez kell valamilyen előképzettség?

A UX designer az internetes oldalak és appok tervezésekor megtalálja az egyensúlyt a design és a használhatóság között. A researcher pedig tényeket, kutatási adatokat gyűjt a tervezéshez, például analitikai eszközökkel méri a felhasználói viselkedést. Kezdő fizetésük nettó 200-300 ezer forint.

A technical writer pozíció betöltéséhez műszaki affinitás, jó íráskészség és magas szintű idegennyelv-tudás (például angol) kell hozzá. A technical writer olyan műszaki jellegű dokumentációt képes írni, amely segíti adott termék vagy szolgáltatás használatát. Ez lehet online súgó, felhasználói kézikönyv vagy útmutató. Kezdő fizetés: nettó 300 ezer forint.

A teljes cikket a hvg.hu-n olvashatjátok el.

Ők rejtőzködnek a weboldalak mögött: öt dolog, amit érdemes tudni a UX-ről

Ha érdekel az informatika és kreatív vagy, neked találták ki a UX-et. Nem hallottál még róla? Akkor most minden fontos dolgot megtudhatsz a weboldalak mögött rejtőző szakemberekről. 1. Mindent látnak, mindenre gondolnak A UX-esek azokat az utakat térképezik fel, amelyeket te bejársz böngészés közben.