szerző:
Eduline

Hol lehet előregisztrálni az államilag támogatott informatikai képzésekre? Milyen szempontok alapján választják ki a leendő hallgatókat? Itt megtaláltok mindent, amit már most tudunk a kurzusokról.

Hol lehet előregisztrálni?

Ezen az oldalon regisztrálni (itt jelentkezhetnek a program iránt érdeklődő cégek és a kurzusok leendő hallgatói is).

A képzés elkezdéséhez kell valamilyen előképzettség?

A programban való részvételhez elég a középfokú végzettség, informatikai végzettségre, előképzettségre nincs szükség, tehát az informatikai területen nem járatos potenciális munkavállalók is lehetőséget kapnak arra, hogy ebben a dinamikusan fejlődő iparágban álljanak munkába.

©

Mi alapján választják ki a résztvevőket?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek úgy nyilatkozott, a kiválasztás készség alapon, több körön keresztül történik, ami biztosítja a megfelelő alanyok kiválasztását. A képzés tartalmát a felvevőpiaci szereplők aktuális igényei fogják meghatározni, tehát egy rugalmas, az igényekhez alkalmazkodó képzést fognak kapni a résztvevők.

Milyen lesz a képzés?

A bekerülő hallgatók először egy 3-4 hónapos alapképzést kapnak, amelynek során személyre szabottan elsajátítják az általános fejlesztői ismereteket, ezt követően a program gondoskodik a munkába állításukról. A megfelelő mélységű, gyakorlati szakmai tudást a felvevőpiaci partnerek által megkövetelt speciális szakmai képzések segítségével érhetik el.

Államilag támogatott informatikusképzés indul, már lehet előregisztrálni

Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában. A nemzetgazdasági miniszter szerint a projekt során kiképzett szakemberek munkába állítása már rövid távon csökkentheti az IT területen fennálló munkaerőhiányt, és középtávon is megoldást nyújthat az iparág munkaerő-keresletének kielégítésére.