szerző:
Eduline

Jogász hallgatóknak hirdet ösztöndíjpályázatot az Igazságügyi Minisztérium. Ha ti is ilyen képzésben tanultok, akkor érdemes lehet utánajárni.

©

IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj

Kik pályázhatnak?

Erre az ösztöndíjra a nem budapesti egyetemeken nappali képzésben résztvevő összes jogászhallgató pályázhat.

Mit vesznek figyelembe?

A tanulmányi eredményt, szakmai munkát, egyéb teljesítményt (publikációk, nyelvvizsga, demonstrátori aktivitás, stb.) is figyelik. Ösztöndíjat azok kaphatnak, akiknek az adott félévben a tanulmányi eredménye eléri az IM által elvárt minimális értékhatárt (4,00 tanulmányi átlagnak megfelelő kreditindexet). 

Mennyi az elnyerhető összeg?


A juttatást az évfolyamok legkiválóbb hallgatói kaphatják a félév során (öt hónap) havi 50 ezer Ft összegű ösztöndíj formájában.

Az ösztöndíjas helyek minden kar minden évfolyamán a hallgatói létszám arányában állnak rendelkezésre, de karonként és évfolyamonként legalább 5 ösztöndíj mindenütt elnyerhető.

 

IM Tanulmányi Jogászösztöndíj

Az IM a nem budapesti jogi karok nappali képzésben résztvevő önköltséges hallgatói számára is hirdet ösztöndíjpályázatot. A tanulmányi eredmény (a megelőző félév vizsgaeredménye, illetve I. évfolyam I. félév esetében a felvételi pontszáma) értékelnek.

 
Ebben nem részesülhetnek azok, akik az adott félévre elnyerték a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjat.

Az ösztöndíjakról bővebben a minisztérium honlapján olvashattok.

Ezzel az ösztöndíjjal ingyen tanulhattok az Egyesült Államokban: még lehet jelentkezni

December 16-ig pályázhatnak végzős középiskolások a Klein Family Scholarshipre, amely fedezi a négyéves alapképzést az egyesült államokbeli Sewanee Egyetemen. A Klein-ösztöndíj fedezi a tandíjat, a szállás és az ellátást, ez évente körülbelül 50 ezer dolláros, vagyis 13 millió forintos támogatást jelent.