szerző:
Eduline

Szeptembertől sok egyetemista kezdi meg a tanévet más városban, így kollégium, vagy albérlet után kell nézniük. Budapesten nagyon sok kerületben szinte kifizethetetlenek az árak, azonban vannak olyan külső kerületek is, ahol érdemes körbe nézni.

©

 

Budapest belső kerületeiben nagyon megemelkedtek a bérleti díjak, azonban a közlekedési lehetősségeket figyelembe véve, van pár olyan külsőbb kerület is, ahol érdemes egy kicsit kutatni.

Ezek közé tartozik a XXI. kerület, innen akár 15 perc alatt a Boráros téren lehettek, ahonnan 2-es villamossal a Corvinus és az ELTE jogi és bölcsész kara, és egy sor másik egyetem is könnyen elérhető. Itt találni berendezett, gépesített lakást akár 80 ezer forintért, 2 havi kaucióval és 20 ezer forintos rezsivel. Ez az ár ideális lehet például, ha többen veszitek ki a lakást. Vannak lakások 95 ezer forintért is, hasonlóan 2 havi kaucióval és berendezve, valamint gépesítve.

Ezekre kell mindenképpen odafigyelni, ha idén albérletbe költöztök vagy lakást kerestek

Lehet, hogy már kezdetét is vette a nagy albérletvadászat, miután megtudtátok, hogy felvettek titeket az egyetemre, de mielőtt fejvesztett keresgélésbe és szerződéskötésbe kezdenétek, néhány fontos dolgot tudnotok kell. Először is a szerződés.

Másik ideális kerület lehet a X. kerület, akár külsőbb részei is, a hármas metró miatt. Akár még a buszra is lehet hagyatkozni, ha azzal elérhető a metró, hiszen annak a vonalán is nagyon sok egyetemi kampusz helyezkedik el. Itt egy lakás 90 és 100 ezer között mozog, ha az olcsóbbakat vesszük, azonban itt több helyen is csak 1 havi kauciót kérnek, és rövidebb időre is kötnek szerződést. Ezen felül szóba jöhet még a XIII. kerület is, a hármas metró másik végállomása miatt, itt a lakások átlagosan 100 ezer forintnál kezdődnek, a belső kerületek 140-170 ezer forintjához képest.

Így alakulnak az albérletárak Budapesten, az egyetemi kampuszok környékén

Utánajártunk, mennyibe kerülnek az albérletek a nagyobb egyetemi kampuszok kerületeiben. Nem minden elsőéves kap majd kollégiumi helyet, a túljelentkezés ugyanis jelentős. Ha már most sejtitek, hogy nem lesz elég pontotok a sikeres kollégiumi jelentkezéshez, nem árt időben elkezdeni albérleteket nézni, mert a legjobbak gyorsan gazdára találnak.