szerző:
Eduline

Utánajártunk, mennyibe kerülnek az albérletek a nagyobb egyetemi kampuszok kerületeiben.

Nem minden elsőéves kap majd kollégiumi helyet, a túljelentkezés ugyanis jelentős. Ha már most sejtitek, hogy nem lesz elég pontotok a sikeres kollégiumi jelentkezéshez, nem árt időben elkezdeni albérleteket nézni, mert a legjobbak gyorsan gazdára találnak.

Ezeket a papírokat kell beszereznetek, ha kollégiumba jelentkeztek

Nemsokára kiderülnek a ponthatárok, és ezzel kezdetét veszi a kollégiumi jelentkezés is. Minden egyetemen meghirdetik az aktuális férőhelyeket, a jelentkezők pedig hozzálátanak a szükséges adatok és iratok beszerzéséhez. Minden egyetem kollégiumi felvételi rendszere eltérő, mindenhol más dolgokra adnak pontokat, de a jogosultságot igazoló papírok listája többnyire ugyanolyan.

A nagyobb egyetemi kampuszok környékén, így az V., VI., VII., valamint a VIII. kerületben kutattunk. Az első három kerületben átlagosan 150-200 ezer forintba kerülnek az albérletek, ha egy 2 szobás vagy 1 + 2 félszobás lakásról van szó. Ehhez hozzájön a rezsi is, így havonta kemény százezreket kérhetnek el a legkisebb lakásokért is.

A VIII. kerületben már 110 ezer forinttért is lehet 2 szobás lakást találni, de átlagban azért ezen a környéken is 150 ezer forinttól kezdődnek a jobb albérletek.

Hasonlóan állnak  XI. és XIV. kerület árai is. Itt is lehet 150 ezer forinttért 2 szobás kiadó lakást találni, azonban itt az átlagár egy kicsit magasabb, 180 és 210 ezer forint körüli. Ha albérletet kerestek, fontos megnézni, hogy az ár bútorozott vagy bútorozatlan, illetve gépesített vagy gépesítetlen lakásra vonatkozik, és szem előtt kell tartani az egyéb fix kiadásokat is, például a közös költséget.

Albérletet keresel? Itt vannak, hol mennyibe kerülnek a kiadó lakások

Összeszedtük, hogy a nagyobb egyetemi városokban mennyiben kerülnek az albérletek. Az árak függhetnek elhelyezkedéstől, bútorozottságtól, de attól is, hogy mikor kezdjük el keresni a kiadó lakásokat, szobákat. Alapvetően az albérletek árai a nagyobb egyetemi városokban hasonlóképpen alakulnak. A kiadó lakások 100 000 Ft-tól egészen 250 000 Ft-ig megtalálhatóak az ingatlanpiacon.