szerző:
Eduline

A szülők fele külföldi munkavállalást is elképzelhetőnek tart gyermeke esetében – derül ki a Jobline Pályaorientáció...

©

A szülők fele külföldi munkavállalást is elképzelhetőnek tart gyermeke esetében – derül ki a Jobline Pályaorientáció Kutatásból. A várhatóan diplomát szerzők esetében a szülők 40 százaléka, míg az érettségiig eljutók szüleinek 68 százaléka tartja valószínűnek, hogy gyermeke nem Magyarországon helyezkedik el. Próbáljátok ki a Jobline androidos mobilalkalmazását - itt találtok részleteket.

A felmérés eredményeiből az is kiderül, hogy a szülők közül csak kevesen gondolják a külföldi elhelyezkedést véglegesnek. A külhoni munkavállalással számolók harmada 1-2 éves időtartamra számít, és csak hatoda véli úgy, hogy gyermeke külföldi munkavállalása akár végleges is lehet.

Érdekesség, hogy a szülők háromszor nagyobb esélyt adnak a végleges külföldön maradásnak, ha azt megelőzően külföldön is tanulnak a diákok. A külföldi tanulást és munkavállalást egyébként a szülők már korán, az idegennyelv-oktatásra fordított jelentős összegekkel támogatják, úgy gondolják, a sikeres elhelyezkedésnél a nyelvtudás a legfontosabb tényező.