szerző:
Eduline

Szeretnétek minél olcsóbban megúszni a nyári utazgatásokat? Megmutatjuk, milyen vasúti kedvezményeket érdemes kihasználni.

Jegykiadó automata: 5 százalék kedvezmény

Öt százalékkal olcsóbban kaphatjátok meg, vagy vehetik át jegyeiteket ha jegykiadó automatánál vásároltok. A díjcsökkenés pedig nemcsak a teljes árú jegyekre vonatkozik, hanem a kedvezményesekre is.

©

Az e-vonatjegy még olcsóbb

Azon felül, hogy kényelmes, olcsóbb is. Az otthon kinyomtatott vagy okoseszközön bemutatott menetjegyeiteket a korábbi három helyett tíz százalékkal alacsonyabb áron vehetitek meg online. A korábbi szabállyal szemben pedig tényleg nem kell kinyomtatni sem, elég, ha a QR-kódot bemutathjátok a kalauznak a telefonotokon. Ezt a kedvezményt pedig a féláron vásárolt diákjegyek árából is levonják.

Ingyenes vonatjegyet kapnak a 18 évesek, így járhatják be egész Európát

Az Európai Unió következő, hosszú távú költségvetése 700 millió eurót különít el arra, hogy a következő hét évben a 18. életévüket az adott évben betöltő fiatalok kihasználhassák az unió ingyenes InterRail programját - mondta Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos csütörtökön Brüsszelben, magyar újságíróknak.

Érdemes más járatot választani

Ha olyan járatokon utaztok, amelyeket kevésbé használnak, akkor a menetjegy árából 20%-ot vonnak le. A menetrendi keresőben @ jellel jelölt vonatokra váltott e-vonatjegyekre 20%-os kedvezményt kaphattok.

A nyári menetrendi időszakra bevezetett e-Balaton és e-Velence kedvezményeket is kiterjesztették, és 15% helyett már 20% kedvezményt biztosítanak a kedvezménykörbe bevont járatokra még több vasútvonalon. Erről bővebben itt olvashattok.

Meg tudjátok oldani azokat a matektesztet, amellyel a nyolcadikos diákok képességeit tesztelték?

Lássuk, meg tudjátok-e válaszolni azokat a kérdéseket, amelyeket a nyolcadikasoknak kellett a kompetenciamérésben. Ebben a kvízben a szerdai országos kompetenciamérés feladatsoraiból válogattunk nektek. Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide! Próbára tennétek a logikátokat? Próbáljátok ki ezt a tesztet - mindössze tíz kérdésre kell helyesen válaszolnotok.