szerző:
Eduline

Hamarosan lejár az egyetemi-főiskolai felvételi jelentkezési határideje. Ezeket a hibákat érdemes elkerülni, ha nem szeretnétek elrontani a felvételiteket.

1. hiba: azt hiszitek, öt perc alatt megvan az egész

Pedig nincs. Regisztrálnotok kell, meg kell adnotok a személyes adataitokat, ki kell választanotok a szakokat, és a már meglévő dokumentumokat is fel kell töltenetek - ez pedig nincs meg pár perc alatt.

2. hiba: rossz szakot jelöltök be

Mert nem figyelitek a képzés nyelvét, így például magyar helyett angol nyelvű gazdasági BSc-szakra adjátok be a jelentkezést, vagy a képzés munkarendjét (nappali, esti, levelező, távoktatás), finanszírozását (önköltséges vagy állami ösztöndíjas), esetleg helyszínét hagyjátok figyelmen kívül.

3. hiba: nem veszitek komolyan a határidőt

A jelentkezési határidő után egyetlen jelentkezést sem fogadnak el, ezért a február 15-i határidőt komolyan kell venni. Ugyanígy fontos a hitelesítés határideje is, amely az idén február 20-a - ha nem hitelesítitek az elektronikus jelentkezési lapot, érvénytelen lesz a felvételi kérelmetek.

4. hiba: nem fizetitek be az eljárási díjat

A felvételi kérelem díjmentes, ha legfeljebb három szakot jelöltök meg (ha ugyanannak a szaknak az önköltséges és az állami ösztöndíjas verzióját is megjelölitek, az - bár külön sorban kell feltüntetni - eljárási díj szempontjából egy jelentkezési helynek minősül). Ezen felül három szakot jelölhettek meg, ezért azonban képzésenként 2000-2000 forintot kell fizetni. Az eljárási díj befizetésének határideje szintén február 15.

A 2018-as felvételiről itt nézhetitek meg legfrissebb cikkeinket.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás