szerző:
Eduline

Az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék ideiglenesen letétbe helyezné azokat a témába vágó könyveket, amelyeket az emigrációba vonuló kortársak már nem tudnának kicipelni magukkal külföldre.

©

Az ELTE BTK Média Facebook oldalán közzétett hirdetés szerint médiával, kommunikációval, kultúrtörténettel és más bölcsészeti témákkal foglalkozó könyveket vár az egyetem tanszéke az emigrálni készülőktől - írja a hvg.hu. A könyveket - amelyek vélhetően a külföldre költöző bőröndjében már nem férfnének el - az ELTE Médián, a Mikes Raktárban helyezhetik a felajánlók letétbe.

Az ELTE megígéri, hogy a könyvekről katalógus készül, amelyet közzétesznek, az intézetnek felvigyázásra odaadott könyveket pedig bármikor visszaadják a jogos tulajdonosának.

Ezzel a remek kezdeményezéssel segíti diákjait a BGE egyik oktatója

Érdekes kezdeményezéssel állt elő a Budapesti Gazdasági Egyetem óraadó oktatója, Hamburger Béla, aki két tankönyvet is közzétett teljesen ingyen egy honlapján. Az oktató azt is leírta, miért tette ingyenesen elérhetővé a két tankönyvet: Egyszerű: a tanulók egyre kevésbé hajlandók megvenni a tankönyveket-jegyzeteket, ezek hiányában viszont kétes forrásokból szedegetnek össze sokszor teljesen torz, hamis, egymásnak is ellentmondó butaságokat.