szerző:
Eduline

A butábbak olyanokat pécéznek ki maguknak, amelyek velük született tulajdonságaik miatt mások.

©

24 különböző társadalmi csoporttal szembeni előítéletet vizsgált Mark Brandt (Tilburg Egyetem) és Jarrett Crawford (New Jersey-i Főiskola), összesen 5914 önkéntes válasza alapján. A tanulmány összevetette a válaszokat azzal, hogy mennyire okos valaki: a wordsum-módszer során különböző kifejezések szinonimát kellet megtalálni, ami alapján az intelligenciára és az olvasottságra is következtetni lehet.

Az átlagos pontszám  (5-6 a 10-ből) alattiak elsősorban az ateistákat, melegeket és leszbikusokat utálják, illetve azokat, akiknek velük született tulajdonságaik miatt nem tehetnek másságukról.

Az okosabbak inkább a konzervatív, sokak által csak maradi csoportok ellen éreznek ellenszenvet, valamint a nagyvállalatok és a hadsereggel szemben. Az ilyen csoporttagok abban különböznek, hogy saját döntéseik, választásaik alapján lehet őket kategorizálni.

A kutatás szerint, ha lenézzük a másként gondolkodókat, azzal próbáljuk fenntartjuk a saját világnézetünk érvényességét.

via 444

Több év zaklatás után magassarkúban vette át diplomáját a meleg diák

Álmai egyetemén szerzett diplomát a fiú, de az ott töltött évek közel sem voltak könnyűek számára a társai miatt. A 24 éves Talles de Oliveira Faira már 12 éves kora óta az egyik legjobb brazil egyetem, a Légierő Aeronautikai Technológiai Intézetének hallgatója szeretett volna lenni.