szerző:
Eduline

Kötelező-e a KRESZ-vizsga előtt tanfolyamra járni? Kell-e fizetni az elméleti oktatásért? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Pénzt spórolhatnék, ha nem kellene KRESZ-tanfolyamra is járnom. Azt hallottam, hogy már nem kötelező. Igaz ez?

Igen is, meg nem is. A 28 órás elméleti képzés továbbra is kötelező a KRESZ-vizsga előtt, de ki lehet váltani otthonról is végezhető e-learning képzéssel. A program ugyanakkor csak az akkreditált iskolákon keresztül érhető el, a hagyományos tanfolyamhoz hasonlóan igazolni kell a kurzus teljesítését. Igazolás nélkül továbbra sem lehet KRESZ-vizsgát tenni.

Megéri az e-learninget választani, legalábbis anyagilag biztosan jobban jársz: a hagyományos KRESZ-tanfolyam a legtöbb képzőhelyen 20-30 ezer forintba kerül, míg az internetes tananyagot 15 ezer forintért lehet használni 60 napig. Mennyibe kerülnek a tanfolyamok, vizsgák, okmányok? Erről itt olvashattok.

A képzésre legegyszerűbben a webjogsi.hu oldalon (a tananyagot kidolgozó E-Educatio Információtechnológiai Zrt. honlapján) jelentkezhettek. 2013. június 18-ig 30 ezer középiskolás és ötezer tanár juthat hozzá ingyenesen a képzéshez: a részletekről a tanuloknak.hu honlapon olvashattok.