szerző:
Eduline

A Google az első nagy tech cég, mely közvetlenül kezd foglalkozni vele, hogy a gyerekek egyre fiatalabb korban kezdenek digitális eszközöket használni.

 

©

Eddig az volt a jellemző, hogy a gyerekek vagy ugyanazokat az alkalmazásokat használták, mint a felnőttek, kontroll nélkül, vagy azok felvizezett, "gyerekbarát" verzióit. A Google ezen a helyzeten szeretne változtatni és ezzel új felhasználókat nyerni: Family Link nevű szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a gyerekek saját felhasználói fiókot használjanak, mely a szülő fiókjához kapcsolódik, aki kedvére korlátozhatja az előrhető szolgáltatásokat.

A Family Link minden alkalmazásról megállapítja, mennyire gyerekbarát és eszerint értékeli. A szülők láthatják és megszabhatják, mennyit használ egy adott alkalmazást a gyerekük, illetve le is tilthatják őket. A Google keresések is limitálhatóak: lehetséges csak a biztonságos kereséseket (ez kizárja a pornóoldalakat és néhány más dolgot) engedélyezni vagy az internethasználatot előre kiválasztott oldalakra limitálni.

Forrás: Mashable

A szexről tanulhatnak egy app segítségével a magyar tinik

Szexuális forradalom zajlik a mobilalkalmazások terén is. A héten indult a 10-18 évesek számára készült okostelefonos applikáció a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gondozásában, mely a Yelon nevet kapta. A felvilágosító órákat kiegészítő app segít abban, hogy a fiatalok megértsék a testképük változását, valamint segíti az egymás közötti kapcsolatról és a szexualitásról megfogalmazott kérdéseik megválaszolását.