szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt mintegy 15 ezren jelentkeztek az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedd este

György László elmondta, a koronavírus-járvány miatt sokaknak felszabadult valamennyi ideje, sőt többen - ideiglenesen - elveszítették az állásukat, így ezt a helyzetet ki lehet használni arra, hogy fejlesszék digitális ismereteiket.

György László kifejtette: az intenzív képzést befejező vállalkozók például képesek lesznek arra, hogy megtervezzék a cégük honlapját, vagy lefolytassanak egy kampányt a közösségi médiában. Ugyanakkor alapvető programozási és módszertani ismereteket is magukévá tehetnek - fűzte hozzá.

Az oldalakon elérhető tantervezet alapján a képzés menete:

  • A Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása
  • hálózati alapfogalmakkal való megismerkedés;
  • a különféle fejlesztési módszertani elemek megismerése (tervezés, implementálás, tesztelés, élesbe állítás), a fejlesztésben részt vevő személyek feladatainak és felelősségi köreinek megismerése;
  • bevezetés a Git verziókövető rendszerbe;
  • a HTML, CSS, JavaScript alapjainak elsajátítása.

A program további részleteiről és a jelentkezésről itt írtunk bővebben:

Minden infó egy helyen a hamarosan induló ingyenes informatikai képzésekről

Mit lehet tudni az induló ingyenes informatikai képzésekről? Mikor indul és kiknek szól, valamint mit nyújt a kurzust elvégzőknek? Itt vannak az infók.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!