szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meddig adhattok be kérelmet a sikeres KRESZ-vizsga letétele után a vizsgadíj visszatérítésére? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Most kezdtem el a KRESZ-tanfolyamot. Hallottam, hogy vissza lehet kapni a a vizsga árát. Van ennek határideje, mire kell figyelni?

Ha sikeres KRESZ-vizsgát tesztek, a vizsga letétele utáni egy éven belül kell igényelnetek a vizsgadíj visszatérítését. Akkor kaphatjátok vissza a kifizetett összeget, ha a vizsga napján még nem töltöttétek be a 20. életéveteket.

Maximum 25 ezer forintot kaphattok, és nem csak a vizsga, hanem a tanfolyam árát is visszaigényelhetitek, akár tantermi, akár online végeztétek el. A támogatás ugyanakkor csak a „B” kategóriás jogosítványhoz szükséges tanfolyam és vizsga díjára vonatkozik. A részleteket itt találjátok.

A sikeres komplex nyelvvizsga árát is a bizonyítvány kiállításának dátumától számított egy éven belül igényelhetitek vissza, ha 35 évnél fiatalabbak vagytok. Itt olvashatjátok a részleteket.

Ennyiért szerezhettek KRESZ-vizsgát: tanfolyamárak és kedvezmények

Mennyibe kerül egy KRESZ-tanfolyam, és mennyit kell fizetni magáért a vizsgáért? Utánajártunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.