szerző:
Eduline

Az Új Pálya program az Európai Unió és a kormányzat által finanszírozott kiemelt projekt, mely a közszférából elbocsátott alkalmazottaknak kíván segítséget nyújtani olyan képzések támogatásával, melyek segítik az elhelyezkedést.

Az Új Pálya program fő célkitűzése a közszférát érintő szerkezetváltási folyamatok kedvezőtlen foglalkoztatási hatásainak mérséklése azáltal, hogy a programban résztvevő munkavállalók számára piacképes ismeretek megszerzését teszi lehetővé, illetve már az állás elvesztését megelőzően is segítséget nyújt a pályamódosításra szoruló közszférában dolgozók számára.

Az országos kiterjedésű, 2009. augusztus végéig tartó program számára rendelkezésre álló keretösszeg közel 2 milliárd forint, melyből 5500 közalkalmazott számára nyílik lehetőség a programban való részvételre. Az Új Pálya program a résztvevők számára ingyenes képzést biztosít.

Kik vehetnek részt az Új Pálya programban?

Az Új Pálya program által finanszírozott képzésekben minden olyan közszférában dolgozó részt vehet,

- akinek munkaviszonya 2006. július 1- ét követően létszámleépítés miatt szűnt meg,
- vagy akár részmunkaidős foglalkoztatássá alakult,
- vagy majd a közeljövőben kerül leépítésre a közszférából, de erről már tájékoztatta a munkáltatója.
- pedagógus vagy egészségügyi végzettségű regisztrált állaskereső (beleértve a pályakezdőket is)

A program nemcsak diplomásokat céloz meg, hanem minden közszférából elbocsátott munkavállalót, tekintet nélkül annak iskolai végzettségére.

Várjuk az állás nélkül maradt, vagy létszámleépítés által érintett, korábban a közszférában dolgozók (oktatási-, egészségügyi-, igazságügyi terület dolgozói, fegyveres szervek dolgozói, köztisztviselők, vagy a közszféra bármely más területén dolgozók) jelentkezését a programba!

forrás: ujpalya.hu