szerző:
Eduline

Ezeken a linkeken érhetitek el a 2018. október-novemberi írásbeli érettségi vizsgák feladatsorait és javítási-értékelési útmutatóit mind közép-, mind emelt szinten.

©

A korábbi évekhez hasonlóan a feladatsorok, a javítási-értékelési útmutatókkal együtt a vizsgát követő napon kerülnek fel az Oktatási Hivatal oldalára – a reggel 8.00 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsga másnapján reggel 8.00 órakor, a 14.00 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsgát követő nap 14.00 órakor.

A 2018. október-novemberi érettségi írásbeli vizsgák középszintű feladatlapjai és javítási-értékelési útmutatóit itt nézhetitek meg.

A 2018. október-novemberi érettségi írásbeli vizsgák emelt szintű feladatlapjai és javítási-értékelési útmutatóit pedig itt.

Ilyen vizsga vár a középiskolásokra: milyen lesz az idegen nyelvi érettségi?

Előrehozott érettségit tesztek angolból, németből vagy más idegen nyelvből? Mutatjuk, milyen feladatokból áll a középszintű írásbeli. Minden élő idegen nyelvi vizsga egy írásbeli és egy szóbeli részből áll - olvasható a vizsga leírásában. Ezek azonban további egységekből állnak: olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, beszédkészség és íráskészség, nyelvhelyesség.