szerző:
Eduline

Nem sikerült a felvételi, ezért ismét nekifutnátok az érettséginek? Utánajártunk, kiknek kell fizetniük a vizsgáért, és mennyibe kerül az írásbeli, valamint a szóbeli.

©

Térítésmentes az érettségi vizsga a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig és az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és pótló vizsgája. Térítésmentes továbbá a szakgimnáziumban az érettségi végzettséggel rendelkező tanuló részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga. Minden más esetben a vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni - olvasható az Oktatási Hivatal oldalán.

A középszintű érettségiért 19 ezer forintot, az emelt szintű vizsgáért 32 ezer forintot kell fizetni - tantárgyanként. Aki valamelyik kormányhivatalban intézi az érettségi hivatalos ügyeit, ott fizetheti ki az érettségi díját, ha a középszintű írásbelire és szóbelire valamelyik középiskolában jelentkezik, akkor az adott intézményben kell fizetni.

A bankszámlaszámot és a többi fontos információt itt találjátok.

Ezek a legfontosabb dátumok a 2017/2018-as tanévben: őszi érettségi

Mikor kezdődik, meddig tart a 2017-es őszi érettségi? Itt találjátok az írásbelik és a szóbelik időpontját. Ahogy arról korábban beszámoltunk, megjelent a 2017/2018-as tanév rendjéről szóló rendelet, benne a tanítási szünetek, az országos mérések és persze az érettségi vizsgák dátumaival. Az őszi írásbeli érettségi 2017.