szerző:
Eduline

Majdnem 416 pont - ennyi volt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) alapképzéseire felvett, állami ösztöndíjas hallgatók átlagpontszáma.

©

Összesen 4789 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, idén is magas felvételi pontszámokat állapított meg az intézmény.

Az intézmény alapképzéseire felvettek létszáma és átlagpontszáma is magas maradt: az állami ösztöndíjas képzési formában az átlagpontszám 415,7, önköltséges formában felvettekkel együtt 413,4 pont.

Itt a teljes lista: a 2018-as felvételi összes ponthatára

Este nyolckor nyilvánosságra hozták a 2018-as felvételi ponthatárait, amelyet már az Eduline-on is böngészhettek. Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett egyetemre és főiskolára, a legtöbben, mintegy 73 ezren alapképzésre adtak be kérelmet, mesterképzésre több mint 18 ezren jelentkeztek, osztatlan képzésre mintegy 11 600-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 4800-an felvételiztek.

A képzések között idén először szerepel az úgynevezett üzemmérnök-informatikus BProf alapszak is, ahol a hallgatók már két év után bekapcsolódhatnak az ipari vállalatok projektjeibe, három év után pedig alapdiplomával helyezkedhetnek el a versenypiacon.

Mesterszakon közel ezren kezdhetik meg ősszel tanulmányaikat, illetve további ezer fő nyert felvételt idén januárban a BME mesterszakjainak valamelyikére. Az egyetemre jelentkező közel 11 ezer felvételiző 21 százaléka valamelyik mesterképzésre jutott be, ami 7 százalékponttal magasabb az országos aránynál.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem idegen nyelvű képzéseire is megnőtt a jelentkezések száma. A tavalyi eredményekhez képest jelentősen, közel duplájára emelkedett az angol nyelvű képzés iránt érdeklődők száma is.

Jönnek a 2018-as felvételi ponthatárok! Tudósítás percről percre

Este nyolckor nyilvánosságra hozzák a 2018-as felvételi ponthatárait - az Eduline-on minden fontos infót megtaláltok a legnépszerűbb szakokról, egyetemekről és főiskolákról, tudósítóink a Pont Ott Partiról adnak majd helyzetjelentést, este nyolckor pedig jövünk a ponthatárokkal! Tudósítás percről percre. 14:35Hányan jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe az előző években?