szerző:
Eduline

Milyen teendőitek vannak a felvételi jelentkezés leadása után? Milyen határidőket kell betartani és mire kell figyelni? Ne felejtsétek el feltölteni a hiányzó dokumentumokat, ha még nem tettétek meg.

©

Mikor kaptok felszólítást?

Amennyiben ennek során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtották be, legkésőbb a besorolási döntés határnapját megelőző 28. napig, azaz 2018. június 27-ig a jelentkező felszólítást kap a hiányok pótlására.

Mi történik, ha nem pótoljátok a hiányzó dokumentumokat?

Amennyiben a hiányt haladéktalanul, de legkésőbb a kézhezvételtől számított 8 napon belül (vagy a kézhezvételkor rendelkezésre még nem álló dokumentumok esetében legkésőbb 2018. július 11-ig) nem pótoljátok, jelentkezési kérelmét az Oktatási Hivatal a rendelkezésre álló adatok és dokumentumok alapján bírálja el, vagy az eljárást meg is szüntetheti.

Legkésőbb 2018. június 11-ig általános tájékoztatást is kaptok az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről.

Mindenről küldenek felszólítást?

Nem, fontos, hogy nem minden dokumentumhiány (ilyen pl. többletpontra jogosító igazolás hiánya) esetén kaptok hiánypótlási felhívást. Ennek az az oka, hogy mindenki egyénileg dönthet arról, hogy a lehetőségek közül milyen dokumentumok alapján kívánja a pontszámítást kezdeményezni, és ennek alapján kell figyelnie az ahhoz szükséges dokumentumok beküldésére. Ezért ne felejtsétek el átnézni, hogy az általatok választott pontszámításhoz, illetve a többletpontokhoz milyen dokumentumotok hiányzik még.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételi kisokos: OKTV-helyezésért is kaphattok többletpontokat

Hány pont jár a 2018-as felvételin az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntőseinek? Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen és a szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyén elért 1-10. helyezésért 100, 11-20. helyezésért 50, 21-30. helyezésért 25 többletpont jár a felvételizőknek.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás