szerző:
Eduline

Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem gyűjtötte be a legtöbb első helyes jelentkezést, ezzel a népszerűségi lista élén áll.

"Az összes jelentkező körében legnépszerűbb intézmények között az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem képzéseire egyaránt ötezernél több első helyes jelentkezés érkezett. Az ELTE-re 12 ezernél is többen jelentkeztek első helyen" - olvasható a Felvin megjelent elemzésben.

©

Hozzáteszik: az állami ösztöndíjjal támogatott nappali munkarendű alap- és osztatlan mesterképzésekre jelentkezők között szintén az ELTE volt a legnépszerűbb, több mint hatezer első helyes jelentkezővel.

©

"Az ezekre a képzésekre első helyen jelentkezők által leginkább választott intézmények sorrendjében – a hasonlóan az összes jelentkezés alapján készült sorrendhez – a BME-re, a DE-re, az SZTE-re, a BCE-re és a BGE-re érkezett háromezernél több első helyes jelentkezés. A 10 legnépszerűbb intézmény között ott találjuk még az Óbudai Egyetemet és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet is" - olvasható az elemzésben.

A 2017-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ezekre az osztatlan szakokra a legnehezebb bekerülni, több ezren jelentkeztek

Összesen 11955-en jelentkeztek az idén osztatlan mesterképzésre, közülük a legtöbben jogászok, tanárok és orvosok szeretnének lenni. Mutatjuk a legnépszerűbb szakok listáját. A Felvin közzétett elemzés szerint az osztatlan mesterképzések (valamennyi munkarendet és finanszírozási formát figyelembe véve) közül a jogász, osztatlan tanárképzés és az általános orvos szakokon volt kétezernél több első helyes jelentkező.