szerző:
Eduline

Milyen hosszú tanévre számíthatnak azok, akik az új, duális képzésekre jelentkeznek? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Láttam, hogy indulnak duális képzések szeptembertől. Tudom, hogy a tanév egy részét a vállalatnál kell tölteni: hány hétig kell így összesen tanulni?

A tanév hossza a duális képzésben 48 hét lesz, vagyis majdnem a "hagyományos képzési idő" kétszerese. A diákok a felsőoktatási intézményben ugyanúgy 26 hetet töltenek majd az elméleti oktatással, 22 hetet pedig a vállalatnál, ahol a gyakorlati vizsgákat teszik le.

A duális képzés lényege, hogy az oktatás egy részét, a gyakorlatot egy cégnél kapjátok meg, így "élesben" is kipróbálhatjátok magatokat, sőt fizetést is kaptok. Duális képzési formában a műszaki területen indul majd a legtöbb szak: azt, hogy melyik képzésnél választhatjátok ezt a formát, a felvi.hu-n, az adott szaknál nézhetitek majd meg várhatóan még januárban. Az általános eljárás mellett az adott vállalatnál is felvételiznetek kell majd. A duális képzésről szóló részletes összefoglalónkat itt találjátok, a 2015-ös felvételivel kapcsolatos legfrissebb cikkeinket pedig itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!