szerző:
Eduline

A magyarérettségire való felkészülés egyik leghatásosabb módja, ha az előző évek feladatsorait megoldjátok. Segítségül összeszedtük egy cikkbe azokat a linkeket, amikre szükséged lesz.

©

Élő hírfolyamunk a magyarérettségi napjáról.

Az első infók az idei magyar feladatlapról.

A középszintű magyarérettségi szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg: szövegértés 1. rész, szövegértés 2. rész, érvelés-gyakorlati szövegalkotás, elemzés.

A 2016-os magyarérettségi minden fontos részletét az alábbi linkeken érhetitek el:

A 2016-os magyarérettségi

Az emelt szintű magyarérettségi feladatai és megoldásai

Az középszintű érettségi első része

A középszintű érettségi második része

A középszintű érettségi hivatalos megoldókulcsa

Erre számíts, ha emelt szintű magyarérettségire készülsz

Pontosan miként zajlik majd az emelt szintű érettségi magyarból? A magyar nyelv és irodalom emelt szintű vizsga nem hosszabb, mint a középszintű, ugyanúgy 240 perces. Az első részben szövegértési és nyelviirodalmi műveltségi feladatsort kapnak a vizsgázól, majd következnek a szövegalkotási gyakorlatok. Előbbiért 40, utóbbiért 50 pont jár.

A 2015-ös érettségi:

A 2015-ös magyarérettségi

A középszintű érettségi feladatai

A középszintű érettségi hivatalos megoldása

Az emelt szintű érettségi hivatalos megoldása

Az előző évek feladatsorait és megoldókulcsait ezen a linken keresztül éritek el.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat vagy csatlakozzatok az érettségizők Facebook-közösségéhez. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.