szerző:
Eduline

Megírtuk, hogyan dől el, ki kezdheti el az egyetemet, főiskolát szeptemberben, és milyen lesz a tavaszi félév a köz- és a felsőoktatásban. Megnéztük azt is, hogyan járhattok olcsón színházba, milyen külföldi ösztöndíjakra pályázhattok, és adtunk tippeket a nyelvvizsgára való felkészüléshez is. A hét hírei és cikkei.

©

Így húzzák a ponthatárokat a felvételin

Február 15-ig lehetett jelentkezni a 2015-ös felvételire: megnéztük, hogyan dől el, ki jut be az alap- és osztatlan képzésekre, a mesterszakokra, a felsőoktatási szakképzésekre és arra a bizonyos 16+25 szakra. Cikkünket itt olvashatjátok.

Ilyen lesz a tavaszi félév

A tavaszi félév beosztását a közoktatásban itt nézhetitek meg, a középiskolai felvételi legfontosabb dátumait pedig itt találjátok. Azt, hogy meddig tart a szorgalmi időszak az egyetemeken, főiskolákon, itt nézhetitek meg, ezt pedig, hogy hogyan élhetitek túl, itt.

Így vehettek olcsó színházjegyet

Az anyagiak miatt eddig lemondtatok a legjobb színdarabokról? Megnéztük, milyen kedvezménnyel ülhettek be a legnépszerűbb színházak előadásaira. Cikkünket itt találjátok.

Itt vannak a 2014-es kompetenciamérés eredményei

A tavalyi évi 6., 8. és 10. osztályos kompetenciatesztek eredményei sem térnek el jelentősen az előző éviektől. Az Oktatási Hivatal honlapján az egyes iskolák, illetve osztályok teljesítményét is meg lehet nézni. A részleteket itt olvashatjátok, a feladatsorokat és a javítókulcsokat pedig itt találjátok.

Ilyen külföldi ösztöndíjakra pályázhattok

India, Kanada, New York - ezekkel az ösztöndíjakkal alap-, mester- és doktori képzésekre, posztdoktori tanulmányokra, nyári iskolában való részvételre és tanulmányútra pályázhattok. Ezzel az ösztöndíjjal Dél-Koreában tanulhattok, itt pedig arról olvashattok, hogyan végezhetitek el a szakmai gyakorlatot külföldön az Erasmus+ programmal.

Nyelvet tanulnátok? A legfontosabb tudnivalók

A legnépszerűbb nyelvvizsgák 2015-ös árait itt nézhetitek meg, a felkészüléshez pedig itt és itt találtok segítséget. Ezért érdemes legalább két nyelvet megtanulni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!