szerző:
Eduline

A WMN cikkében olvasható az a motivációs levél - pontosabban antimotivációs levél -, amit az idei középszintű magyarérettségi feladatán felbuzdulva írtak a BKK-nak, miután ma reggel leállt a hármas metró, némi idegeskedést csempészve az érettségizők reggelébe.

©

A nem hivatalos megoldások.

Ahogy arról reggel beszámoltunk, a hármas metró a legnagyobb csúcs közepén leállt, az Árpád híd és a Deák tér között pótlóbuszok szállították az utasokat.

A wmn.hu egyik szerzője kreatívan, a hétfői középszintű magyarérettségi feladatát - egy motivációs levelet kellett írni a helyi közlekedési központ álláshirdetésére - felhasználva reagált a történtekre.

„Tisztelt Budapesti Közlekedési Központ,

Ezúton szeretnék jelentkezni az önök által meghirdetett úgynevezett „utastájékoztató” pozícióra. Mint budapesti lakos, nap mint nap szembesülök a kigyulladó metrók, be nem tartott menetrendek és a lenyúlt EU-s pénzek tényével, éppen ezért meggyőződésem, hogy én vagyok önök számára a leghitelesebb jelölt, aki őszintén tudná képviselni a zord tényeket.

Bár szakmai tapasztalatom csekély, átlagon felüli kommunikációs készségekkel rendelkezem: egyszer kurvaanyáztam a hármas metró miatt egy Facebook-posztban, ami hatalmasat ment. Illetve számtalan alkalommal nagy sikerrel világítottam rá ellenőr kollégáiknak a rendszer hiányosságaira, és egyben jómagam ártatlanságára. Mindemellett művészetkedvelő ember vagyok, és a kreatív megoldások híve. Így amikor meglátom a csöpögő víz alá helyezett vödröt az Árpád-hídi metrómegállóban, a szívem minden alkalommal átmelegszik egy kicsit. Ilyenkor érzem csak igazán: megérkeztem.

Szó, mi szó, önállóan és csapatban egyaránt megállom a helyem, és – mint egykori bliccelő – mondhatom, az állóképességem sem utolsó. Ugye, azt szokták mondani, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr, így – megint csak, mint egykori bliccelő –, úgy hiszem, nálamnál keresve sem találnának jobb jelöltet, ígérem, kiváló munkatárs leszek. Ajánlom magam a gyors előrelépés reményében, szakmai tapasztalat nélkül, csekély motivációval, de annál nagyobb lelkesedéssel".

Itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat a töriérettségiről.

Megvannak a középszintű töriérettségi első részének témái.

Itt pedig az esszéfeladatok témáit találjátok.