szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan pontozzák a feladatokat? Mire kell figyelni a vizsgán? Ha ezt elolvassátok, nem marad kérdés a mai vizsga pontozásával kapcsolatban. A mai informatika érettségi szakmai támogatását, köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

Milyen a pontozás a középszintű informatikaérettségin?

A gyakorlati vizsgán maximum 120 pontot szerezhettek. Ez a következőképpen oszlik majd el:

  • Szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés 30 pont
  • Táblázatkezelés 15 pont
  • Adatbázis-kezelés 30 pont
  • Algoritmizálás, adatmodellezés 45 pont

Az egyes témakörök feladatainak, részfeladatainak pontozása feladatfüggő, a feladatsor legalább 50%-a egyértelmű utalásokat tartalmaz a feladat minden részletének megoldására, a szabályos forrásjelölésre; ezáltal csak a feladatban szereplő fogalmak és a feladatot megoldó eszköz ismeretét, valamint az eszköz kezelésében való jártasságot méri.

Fontos, hogy az archiválásra azok a munkák kerülnek, miket a kijelölt könyvtárba elmentettetek - értékelni kizárólag ezeket lehet. "A javító tanár minden vizsgázó vizsgadolgozatáról értékelőlapot tölt ki. A dolgozat értékelésének megtekintésekor a vizsgázó a saját munkájáról kitöltött értékelőlap, valamint az archivált produktum másolatát kaphatja meg" – írja az Oktatási Hivatal. A kész feladtaitokat a megtekintéskor saját adathordozóra is átmásolhatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!