szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Véget ért a 2021-es tavaszi vizsgaszezon második hete. Hétfőn 8 órakor a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal indítottak a diákok, hét közben tartották a szakmai érettségiket, pénteken pedig többek között művészettörténetből is megmutathatták a vizsgázók, hogy mit tudnak. Mutatjuk az összes közép- és emelt szintű feladatsort és a megoldásokat.

Hétfő: nemzetiségi nyelv és irodalom

A közép- és emelt szintű horvát, német, román, szerb, szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgák feladatsorait és megoldásait itt nézhetitek meg.

Kedd: kémia és földrajz

Reggel 8 órától a kémiaérettségikkel folytatódott a hét, ami a diákok szerint középszinten a tavalyihoz hasonló, emelt szinten viszont trükösebb volt. Ha kíváncsiak vagytok a középszintű feladatsorra és a megoldókulcsra, itt megnézhetitek őket, az emelt kémiás doksikat pedig itt találjátok.

14 órától földrajzból vizsgáztak a diákok. A középszintű feladatsor első részében Afrika, Magyarország és Olaszország egy része is felbukkant, majd a második részben előkerültek az égitestek, a földrajzi koordináták és a hőmérsékletváltozás is. A középszintű feladatokat és megoldásokat itt, az emelt szintűeket pedig itt találjátok.

Szerda: ágazati szakmai vizsgatárgyak, ágazaton belüli specializáció szakmai vizsgatárgyak

Szakmai tárgyból érettségiztetek? Itt az összes feladatsort és megoldást megnézhetitek középszinten és emelt szinten egyaránt.

Csütörtök: biológia és társadalomismeret

8-tól bioszból mutatatták meg a vizsgázók, hogy mit tudnak. A diákok úgy érezték, hogy összességében elgondolkodtató és összetett feladatok voltak az érettségiben. Ha érdekel titeket, milyen feladatokkal kellett megküzdeniük a tanulóknak középszinten, akkor itt nézhetitek meg a feladatsort - és persze a javítókulcsot is. Ha pedig az emelt vizsgát néznétek meg, annak a feladatsorát és megoldásait itt találjátok.

Délután tartották az emelt szintű társadalomismeret vizsgát. Ennek a feladatait és a javítókulcsát itt találjátok.

Péntek: informatika, ének-zene, belügyi rendészeti ismeretek és művészettörténet

A hét utolsó napja a középszintű informatikaérettségivel indult. Ennek a feladatsorát és a megoldásait itt nézhetitek meg. Az emelt szintű vizsgák feladataira és javítókulcsára még várni kell néhány napot, ugyanis informatikából a két szintet külön napokra tették. Az emeltesek május 17-én mutathatják majd meg, hogy mit tudnak.

Péntek délután ének-zenéből, művészettörténetből vagy belügyi rendészetből érettségiztetek? Itt vannak a feladatsorok és a megoldások.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.