szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár még mindig nem derült ki, pontosan mikor lesz a pótfelvételi, már most többen érdeklődtetek, hogy lesz-e lehetőségetek utána kollégiumba jelentkezni. Itt a válasz.

Olyan kérdésem lenne, hogyha a pótfelvételim sikerül és felvesznek, akkor is tudok kollégiumot igényelni?

Igen, nem kell izgulnotok, természetesen idén is lesz lehetőségetek kollégiumi férőhelyet megpályázni a pótfelvételi után - amennyiben maradtak még betöltetlen férőhelyek. Fontos, hogy a kollégiumi pótfelvételi elsősorban azoknak fog szólni, akik az augusztusi pótfelvételi eljárás során felvételt nyertek valamelyik egyetem vagy főiskola valamelyik képzésére. Ugyanakkor azok is adhatnak le jelentkezést, akik az általános felvételi eljárás után még nem tették, vagyis azóta döntöttek úgy, hogy mégis kollégiumban szeretnének lakni szeptembertől.

A kollégiumi pótfelvételi - az általános eljáráshoz hasonlóan - a Neptunon keresztül zajlik. Azonban minden egyetem kollégiumi felvételi rendszere eltérő, így mindenhol más dolgokra adnak pontokat, de a jogosultságot igazoló papírok listája többnyire ugyanolyan. Ezekről itt írtunk részletesebben.

Korábban már összegyűjtöttük, hogy mennyit kell fizetnetek a budapesti, illetve a vidéki egyetemek kollégiumaiért. Valamint arról is írtunk, milyen árakra számíthattok, ha magánkollégiumot választotok, itt pedig elolvashatjátok, mit kell tudnotok a szakkolikról.

Bár még nem indult el az idei pótfelvételi, az előző évek tapasztalatai alapján hamarosan meghirdetik. Itt megnézhetitek, mire számíthattok a ponthatárokkal kapcsolatban.

Kollégiumba jelentkeznétek? Mutatjuk, milyen papírokra lesz szükségetek

Az ügyintézési időszak tegnap véget ért, már csak a ponthatárok vannak hátra. Hamarosan minden egyetemen meghirdetik az aktuális kollégiumi férőhelyeket, ti pedig hozzáláthattok a szükséges adatok és iratok beszerzéséhez.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!