szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha mindenképpen kollégiumban gondolkoztok, de nem vagytok benne biztosak, hogy szociális alapon bekerültök, akkor van más lehetőség is. Ismeritek a magánkolikat?

Ha úgy érzitek, nem biztos, hogy bekerültök kollégiumba szeptembertől, de a bejárás megoldhatatlan, akkor jó megoldás lehet egy magánkollégium. Összegyűjtöttünk pár olyan kollégiumot, ahová nem csak szociális alapon lehet bekerülni.

Thököly úti magánkollégium

A Keleti pályaudvartól pár perc sétára frekventált helyen található a Thököly úti magánkollégiumban. A felújított, magasemeleti nagypolgári lakás teljes komfortot nyújt a diákok számára. Bútorozott szobák, két fürdőszoba WC-vel, külön WC és étkezős konyha van a lakásban.

A létesítmények koedukáltak, viszont a szobák nem, ami azt jelenti, hogy fiú és lány diákok egyaránt laknak együtt, viszont az adott szobákban kizárólag azonos neműek lakhatnak. Kizárólag határozott idejű lakásbérleti szerződést tudtok kötni mely 12 hónapra szól. Kérnek kauciót, melynek mértéke 100.000 forint, ezt a határozott idő lejártával visszakapod.

A kétágyas szoba közös fürdővel (külön fiú és lány fürdőszoba) díja 50.000 forint/hó/ fő (az ár a rezsi költséget már tartalmazza)

Az egyágyas szoba díja 70.000 forint/hó, kizárólag egy személy használhatja (az ár a rezsi költséget már tartalmazza)

A díjak fixen minden hónapban azonosak függetlenül a téli nyári időszaktól.

Prime

A Prime Budapest központjában található, a Corvin-negyed közelében. 2019-ben teljes körűen felújították a lakásokat és a közös helységekben kamerarendszert építettek ki. Itt választhattok kétágyas, háromágyas és négyágyas szobákból, melyeknek a díjaik a következőképpen alakulnak:

kétágyas szoba: 70.000 forint

háromágyas szoba: 65.000 forint

négyágyas szoba: 60.000 forint

Az ártalmazza a bútorozott szobát, a közösségi helységek használatát, a rezsi költségeket, a korlátlan wifi használatot, a takarítást és az ágyneműt.

Ferenc körúti Magánkollégium

Ferenc körúti Magánkollégiumba kizárólag nappali tagozatos egyetemista fiúkat vesznek fel. A lakók nagy része a közeli BME műszaki egyetemre jár, ezért igyekeztek nagyméretű asztalokkal berendezni a szobákat. A honlapon felhívják a figyelmet arra, hogy a vizesblokk és a konyha közös használatú.

Egy szobában csak azonos nemű lakókat tudnak elhelyezni - párokat nem. Fogadhattok látogatót, de a vendégetek nem aludhat a szobában. Az egyágyas és a kétágyas szobák esetében kérnek kauciót, a bérlési idő 10 hónap. Egyágyas szoba esetében 80.000 forint kaucióra lesz szükségetek, kétágyas szoba esetében pedig 60.000 forintra. A bérlési díjak pedig a következők: egyágyas szoba: 65.000 forint + 15.000 forint (bérleti díj és rezsiátalány), kétágyas szoba: 45.000 forint + 15.000 forint (bérleti díj és rezsiátalány).

Üllői úti Magánkollégium

A Corvin - negyed metrómegálló melletti Üllői úton lévő Magánkollégiumba kizárólag nappali tagozatos egyetemista lányokat vesznek fel. Az ingatlan a földszinten van, modern bútorokkal berendezett, egy és két ágyas szobákat kínál. A honlapon felhívják a figyelmet arra, hogy a lánykollégiumban nem lehet férfilátogatót fogadni.

Az egyágyas szobák ára 65 ezer + 15 ezer (bérleti díj és rezsiátalány) 10 hónapra, 80 ezer forintos kaucióval. A kétágyas szobák ára 45 ezer + 15 ezer forint (bérleti díj és rezsiátalány) szintén 10 hónapra és 60 ezer forintos kaucióval.

Korábban megnéztük a népszerű budapesti és vidéki kollégiumok árait is.

Az ITM szerint önállóbb formában működhet tovább a Színház- és Filmművészeti Egyetem

A jövőben a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) az államtól függetlenebb, alapítványi fenntartásban működhet tovább - emelte ki hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!