szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mekkora változásra számíthattok ma a pontokban az előzetes ponthatárokhoz képest? Mutatjuk, hogy alakult tavaly.

Frissítés: Itt nézhetitek meg az összes ponthatárt

Néhány népszerű képzésen előzetes ponthatárt is húznak, így történt ez az idei felvételin is. Ezekről azt fontos tudni, hogy - amelyik szakon tehát hirdettek ilyet - mindenképpen el kell érnetek azt ahhoz, hogy bekerüljetek az egyetemre, méghozzá állami ösztöndíjas helyre. Függetlenül attól, hogy a végleges, ma kiderülő ponthatár hogyan alakul.

Merthogy a végleges felvételi ponthatárok ettől eltérőek is lehetnek, akár alacsonyabbak, akár magasabbak. Tavaly például több szakon úgy alakult, hogy a végleges ponthatár jóval magasabb lett, mint az előzetesen meghirdetett. Néhány szak - műszaki menedzser, nemzetközi gazdálkodás - esetén 40 pontot is emeltek ezen a ponthatáron.

Hasonló azonban megtörtént fordított esetben is: pár alapszakon - például az alkalmazott közgazdaságtanon - 28 ponttal alacsonyabb végleges ponthatárt húztak, mint korábban az előzetes ponthatároknál.

Ezek az arányok általában az egyetemek kapacitásszámától és a jelentkezőkétől függnek. Egy biztos, az idei jelentkezőszám az elmúlt 19 év negatív rekordja a felvételin.

Ma este kiderülnek a ponthatárok, addig is itt követhetitek cikkeinket a 2020-as felvételiről. Kövessétek Facebook-oldalunkat, mert este 8-kor mi is kitesszük a listát. Lesznek még interjúk, elemzések, trendek és minden, ami felmerülhet a felvételivel kapcsolatban. Másnap pedig már jövünk a pótfelvételi infókkal.

Ma jönnek a ponthatárok: minden, amit a menetrendről tudni kell

Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat, idén is a megszokott módon értesülhettek eredményeikről.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!